鮮魚の味わい方美味しい魚の選び方How to choose delicious fish

値段の高い魚は美味しい魚と思って間違いありません。でも、安くても美味しい魚はたくさんあります。 There is no doubt that expensive fish are delicuios fish. However, there are many cheap but delicious fish.

魚は目を見て選ぶChoose fish by eye

魚を切り身でなく、1尾まるごとで売っている場合は、基本的に新鮮さに自信があると考えて良いでしょう。その場合はまず魚の目を見てください。目が透き通っていて、下の写真のイサギの目のような、人の目のようにレンズ型になっているのが理想です。 If the fishmonger sells the whole fish instead of the fillet, then he is basically confident in its freshness. In that case, first look at the corn. Ideally, the eyes should be clear and lens-shaped,

美味しい魚の選び方

切り身で売られている場合には、トレイに血や水分が流れだしていないかどうかはチェックしておきましょう。この水分は「ドリップ」と呼ばれ、タンパク質や旨味成分が溶け出してしまっています。If sold as fillets, check the tray for blood or water. This water is called "drip", and proteins and umami ingredients have dissolved out.

分からない時にはお店の人に聞くというのが一番良い選び方です。まずは、「塩焼には何がいい?」と聞いていただけるとありがたいです。料理方法の他、食べる人数、ご予算なども伝えれば、最適な魚をお勧めすることができます。The best way to choose is to ask the shop staff when you don't understand.First, I would appreciate it if you could ask "What is good for Shioyaki?", and you tell us the number of people to eat and your budget, we can recommend the best fish.

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